Omgjord Ikea-pall i 70-talsstil

Här är ytterligare ett Ikea-objekt som har fått stå modell i ett nytt "gör-om-mig-projekt". Den är målad i vitt och skivorna är klädda i vaxduk i 70-talsstil, då är de lätta att torka av om man skulle spilla något på pallen eller smutsa ner den när man står på den.


Nytt bloggnamn

"La Calle 38" har bytt namn till svenska 38:e gatan. Så numera är det den här sidan som gäller. En ny logga kommer även inom kort.

Nya rosensmycken

Här är några nya rosensmycken i samma stil som de tidigare.


Färgglada detaljer i köket

Kök kan vara trista och bli svåra att inreda när man måste ha lite mindre roliga, men nödvändiga prylar framme. Särskilt med tanke på microvågsugn, brödrost, kaffebryggare osv. Ännu större utmaning blir det när ekonomin inte räcker till för att köpa snygga nödvändigheter och man bor i en hyresrätt där man kanske inte får förändra så mycket. Men det finns några enkla medel man kan ta till för att få ett lite roligare kök, utan att det blir dyrt. Här är några tips.

Färgglada gamla burkar och brickor  av olika slag livar upp köket på ett roligt sätt. Man kan även ha tekoppar och temuggar med olika motiv framme.

En annan kul grej är att dekorera med lite fina grytlappar i olika färgkombinationer.


Före och efter, bordslampa och stolar

I helgen fräschades två stolar och en bordslampa upp. De fick lite ny färg och nytt tyg. Så här blev resultatet:

Blomkruka får nytt liv

Ännu ett Ikea-objekt har fått nytt liv, nämligen en blomkruka i trä. Insidan är målad och utsidan är klädd i en bit tapet från Cole & Son. Ett väldigt enkelt sätt att förändra något som annars är lite trist.


Bildkollage med loppisfynd

Här är ett kollage med lite blandade bilder från loppis. Genom att blanda ramar, gamla som nya, med olika färg och form blir det en fin väggdekoration.


Egentillverkade lampor

Både jag och min syster har en stor kärlek för lampor i alla dess former, så när vi är ute på loppis spanar vi in vilka objekt som går att piffa upp. Här är några exempel på lampor som vi har förnyat lite. Det är väldigt enkelt att piffa upp en gammal lampa och få den att se ut som ny. Med lite färg och ett fräscht tyg kan man snabbt få till en effektfull förändring.Stolar med inspiration från Mexico

Att klä om stolar är ett enkelt sätt att få lite nytt liv i hemmet. De här stolarna är klädda i vaxduk med mexikanskt mönster. Att klä stolsdynor i vaxduk är väldigt praktiskt, bara att torka av om man spiller!Decoupagesjukan

Har man väl börjat med decoupage så kan det vara lite svårt att sluta. Plötsligt vill man att allt ska "decoupageras". Oftast blir det fint och man kan förändra mycket. Att sätta lite kul tapet på saker är också roligt, kanske på en utsliten byrå man ändå har tänkt att slänga bort? Här är i alla fall en blomkruka som har blivit dekorerad med bokmärken, precis som smyckena.


Pyssel med bokmärken

De här smyckena är gjorda med bokmärken som har lackats på ett hänge av snäcka. 
 

 


Brickor

Brickor kan man använda till mycket, inte bara till fika och frukost på sängen. I bilden nedan har den ena brickan spraymålats i rött. Den var silverfärgad från början men hade blivit lite fläckig och missfärgad, så med lite färg på blev den som ny. Vissa brickor är förstås fina som de är, som guld- och silverbrickorna bredvid. De går alltid att hitta på loppis för en billig slant. 


Man kan även hitta roliga retrobrickor med olika motiv på. De är som tavlor i sig och livar upp köket lite.

Miljövänliga kuddar

Med kuddar kan man förändra mycket. En tråkig soffa kan livas upp med lite färgglada kuddar. De här kuddarna är sydda med återanvända tyger från gardiner, dukar och virkat hantverk.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0
Follow on Bloglovin