Mexicoinspiration, del 5: Restauranger och Caféer

På många restauranger och caféer runtom i Mexico kan man uppleva att stilen är enkel och inte för påkostad, men på samma gång kitschig och färgglad. Många gånger har ägarna inte ansträngt sig särskilt mycket för att få till den känslan. Färgglada plaststolar, tallrikar av plast och vaxduk är ett vanligt inslag. Det är praktikskt och enkelt att torka av, tror att det är av den anledningen de kör på det spåret. Men i all sin enkelhet är det väldigt charmigt!

På senare tid har några av de trendigaste restaurangerna och caféerna i Mexico snappat upp att stilen är inne och de har försökt återskapa den mexikanska "man tager vad man haver" känslan. Här är några som har lyckats riktigt bra. 

Restaurang Sabor Amor, Mexico City
Foton: Architectural Digest, Año 11 numero 136, Agosto 2011


Café Benito


Är ett spännande café i centrala Guadalajara med industrikänsla och väggar i betong. Man sitter i fotöljer gjorda i vaxduk, på övervåningen finns ett bibliotek och på väggarna hänger speglar gjorda av cykeldäck.


Foton: http://www.teamomoda.com/2011/01/cafe-benito.html


Foto: http://www.bananawonder.com/2011/04/mexican-caprese-cafe-benitosala-juarez.html
i Latina

Denna restaurang är belägen i en industrilokal i ett industriområde i Guadalajara och ser inte  mycket ut för världen på utsidan. Den är svår att hitta till om man inte vet om den men trots detta har den blivit väldigt populär och man får köa för att få en plats. Inuti öppnar sig en värld av färgglada stolar, lampor, tyger, tavlor och dekorationer av alla dess slag. Det är en väldigt mysig miljö och maten är och drinkarna är utsökta!


Foton: http://eyeofthegate.com/?p=1385


Passerade en kväll i Guadalajara ett okänt café som tyvärr var stängt. I trädet hade de hängt dekorationer i form av fågelburar och lampor med väskor i, ett roligt och snyggt sätt att dra till sig uppmärksamhet på.Före & efter, skåp

En gammal bänk från 50-, 60-talet har denna gång rustats upp och fått nytt liv. Den hade ändå fått fula märken på ovansidan så de spacklades, slipades och målades över. Tre olika färger användes, en till ovansidan och två till luckorna, med inspiration från 50-talet för att bänken skulle få behålla sin retrokänsla.


RSS 2.0
Follow on Bloglovin