Mexicoinspiration del 6: design och hantverk i plast

Nu var det väldigt längesedan vi uppdaterade här på bloggen, ber om ursäkt för det. Men vi lever än! Ena hälften av 38:e Gatan har fullt upp med 3 små barn och den andra befinner sig för tillfället i Mexico för studier, som ni även kan följa på denna blogg http://mexpiration.blogspot.se. Men här passar vi på att bjuda på ännu ett inspirationsinlägg direkt från Mexico. 
 
Design och hantverk i plast av olika slag är vanligt förekommande i Mexico. Sedan långt tillbaka har man flätat olika föremål i plast som tex. väskor och stolar. Väskorna används flitigit när man går på marknad för att fylla den med det man behöver och stolarna syns lite här och var, både i hemmen och på gatan. På senare tid har plaststolen fått ett lyft och blivit väldigt poppis på trendiga barer och restauranger som tex. den klassiska Acapulco-stolen. Men både väskor och stolarna säljs fortfarande till ett biligt pris om man jämför med hemma. En väska får man ge ca. 35 kr för och en Acapulco säljs för ca. 350-400 kr.
 
Överst från vänster: Cykelkorgar i flätad plast. Nederst: Väskor i olika modeller och alla färgkombinationer du kan tänka dig på en marknad och två klassiska stolar.
En annan modell som påminner om Acapulco-stolen.
Plastnystan säljs för ca 14 kr/st och bredvid den klassiska Acapulco-stolen.
En Acapulco på gung, ännu ej klar och en vanlig. 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin